Jiedu kas mėnesį už buto išlaikymą sumoka apie 600 litų, apmoka kitas paslaugas, o likusius pinigus padalija iš dienų, likusių iki kito atlyginimo, skaičiaus ir žino, kad kiekvienas iš jų per dieną dar gali išleisti 5-6 litus.

Moteriai skaudžiausia, kad nebegali leisti sau nueiti į koncertą, spektaklį - nusipirkti bilietą būtų finansinė katastrofa. Tad ar iš tiesų krizė baigėsi, jei už minimalią algą galima išgyventi tik nežmoniškai taupant?

Asmeninių finansų instituto Lietuvoje vadovė Odeta Bložienė sako, kad Lietuvoje ekonomikos recesijos metu, 2009-2010 metais, gyventojai pirmiausia mažino savo išlaidas laisvalaikiui, maitinimuisi ne namuose, rūbams, avalynei.

O. Bložienė pripažįsta, kad išgyventi iš minimalios algos yra sudėtinga, nes kai didžioji dalis pajamų yra skiriami būsto išlaikymui ar vien šildymui, tai visas kitas išlaidas reikia labai gerai įvertinti ir pasverti. Pasak O. Bložienės, rekomenduojama nuo visų savo pajamų kas mėnesį sutaupyti apie 10 proc., o nuo minimalių pajamų užtektų sutaupyti bent po 50 ar 20 litų, nes taupymo esmė yra nuoseklumas ir reguliarumas.

"Pasakyti, kad mano pajamos yra nedidelės ir todėl aš nieko neatsidedu, nėra pasiteisinimas. Geriau atidėti kas mėnesį reguliariai kad ir tuos 20 litų, nes kai pasikeis pajamos, bus kur kas paprasčiau atidėti ir didesnę sumą", - teigė Asmeninių finansų instituto Lietuvoje vadovė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)