Daugiausiai DELFI lankytojų balsų surinkęs pavadinimas pelnė Gražiausio lietuviško pavadinimo titulą, o nugalėtojas apdovanotas specialiu portalo prizu – 10 tūkst. litų čekiu reklamai portale. Iš viso balsavo daugiau nei 12 tūkst. portalo lankytojų.

Rinkimuose be laureatės dalyvavo įmonės „Alpinukas“, prekybos šokoladu „Dangaus pupos“, kulinarijos žurnalas „Imbiero debesys“, restoranas „Lauro lapas“, siuvykla „Siūtas sapnas“, mokslinių konferencijų „Tvirta jungtis“, vertimo ir teisės paslaugų „Dvyna“, taip pat „Pelėdžiukų pamokos“, „Raidynėlis“.

„Atrodo, nedidelis dalykas pavadinimas, bet kiek tai sudėtingas dalykas. Man teko savo gyvenime rinkti pavadinimus įmonėms, savo įmonėms, aš susidūriau su sudėtinga situacija, kada turi gražiai skambėti, turi būti prasmė, turi nesikartoti su kitais ir turi pasakyti visą, ką tu darysi, vienas pavadinimas. Todėl tradicija rinkti gražiausią lietuvišką įmonės pavadinimą, manau, yra labai svarbi“, - sveikindamas susirinkusius sakė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Pernai DELFI skaitytojai gražiausiu įmonės pavadinimu išrinko „Tikslų tašką“. Taip pat buvo nominuotos įmonės „Burbulai“, „Dangiški migdolai“, „Džiuga“, „Laimės pasaga“, „Magiškos rankos“, „Puošeiva“, „Pabalnotas vėjas“, „Skanulis“, „Vaikystės sodas“, „Lakštingalė“ ir „Saulės dukros“.

Iš daugiau kaip 14 tūkstančių juridinių asmenų pavadinimų, 2012 m. įregistruotų Registrų centre, šiemet atrinkta 10.

Atsisakyta tų, kurie pažeidžia bendrinės kalbos normas, dirbtinių žodžių ir tiesioginės reikšmės pavadinimų, sudarytų su skaičiais, vietovardžiais ar vardais, taip pat klubų, fondų, asociacijų, daugiabučių namų bendrijų, profesinių sąjungų pavadinimų. Pirmenybė teikta taisyklingiems lietuviškiems žodžiams, atsižvelgta į pavadinimo ryšį su bendrovės veikla.

Vilniuje įregistruotos 6 įmonės, kitos – Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje.

Įmonių veikla įvairi: neformalusis vaikų švietimas, prekyba konditerijos ir medaus gaminiais, aukštybininkų darbai, knygų leidyba, rankdarbiai ir siuvimas, maitinimo, vertimo ir teisinės paslaugos, internetinio žurnalo apie maistą leidyba, konferencijų ir kitų renginių organizavimas.

Konkurso tikslas – skatinti verslininkus, steigiančius naujas įmones, rinktis gražius, taisyklingus ir prasmingus lietuviškus pavadinimus, o konkursas organizuojamas Tarptautinės gimtosios kalbos dienos proga.

DELFI skelbė, kad pernai verslų kūrėjai nestokojo fantazijos – kai kurie nauji įmonių pavadinimai yra šmaikštūs ir keisti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)