DELFI šaltiniai atskleidė, kad JAV milijonieriaus ieškinį turtingiausiam Lietuvos verslininkui gavęs Vilniaus apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir areštavo N. Numavičiui bei „VP grupė“ nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį/kilnojamąjį turtą bei turtines teises už 29 mln. 821 tūkst. Lt.

Jeigu tokio turto nebūtų rasta, teismas leido areštuoti pinigines lėšas, tačiau neuždraudė mokėti atlyginimų darbuotojams.

Teismas taip pat uždraudė areštuotą turtą parduoti, įkeisti ar kitais būdais perleisti tretiesiems asmenims.

Be to, areštuotos šešių bendrovių akcijos.

Nutartį dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo teismas nurodė vykdyti skubiai.

DELFI šaltinių teigimu, ieškinyje J. Numavičius siekia įrodyti, kad „VP grupė“ ir N. Numavičius sudarė apsimestinius sandorius, kai dar 2010-ųjų kovą buvo sudarytos bendrovių „M. M. M. Projektai“, „VP grupė“, „EVA grupė“, „AKSO“, „RYT“, „Peronas“ akcijų dovanojimo sutartys.

J. Numavičius teigia, kad šios dovanojimo sutartys buvo sudarytos siekiant pridengti N. Numavičiaus, Vladislovo Numavičiaus ir J. Numavičiaus susitarimą dėl turto perdavimo V. Numavičiui (jis yra J. Numavičiaus tėvas) laikinajam neatlygintinam valdymui.

JAV milijonierius įsitikinęs, kad dėl šių sutarčių naudą patyrė N. Numavičius – esą valdant perleistas akcijas N. Numavičius gavo daugiau kaip 115 mln. eurų pajamų.

J. Numavičius siekia, kad teismas sutartis pripažintų negaliojančiomis ir taikytų restituciją natūra arba piniginiu ekvivalentu.

Galimai apsimestinius sandorius bandantis užginčyti J. Numavičius taip pat prašo priteisti 100 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Floridoje gyvenantis milijonierius teismo taip pat prašė leisti antstoliui patekti į vieno sostinės notaro biurą bei ieškinyje nurodytas bendroves ir atlikti dokumentų kopijų poėmį, bet šis prašymas nebuvo patenkintas.

J. Numavičius vadinamąjį VP dešimtuką paliko po nesėkmingo „Leo LT“ projekto 2009 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (496)