„Privalome nedelsiant stabdyti ne tik darbingiausio amžiaus žmonių emigraciją į užsienį, bet ir vidinę migraciją – gyventojų judėjimą iš regionų į didžiuosius miestus. Rengiame gyventojų užimtumo didinimo strategiją, darbo grupei vadovauja Socialinės apsaugos ir darbo ministrė“, – sakė Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičius priminė, jog ekonomikos augimas labai priklausys nuo investicijų didinimo. Nepaisant to, kad pastaraisiais metais Lietuvoje investavo kelios žinomos kompanijos, palyginti su kitomis ES šalimis, Lietuva pagal tiesioginių užsienio investicijų santykį su BVP – aiški autsaiderė.

„Investicijų augimą paskatintų dabartinis aukštas pajėgumų išnaudojimo lygis, finansavimo sąlygų palengvinimas ir su išorine aplinka susijusio netikrumo išsklaidymas. Dėl šio klausimo vyksta dialogas su Lietuvos bankų asociacija. Yra sutarta, kad jie pateiks įstatymų pataisų paketą (patobulinti restruktūrizavimo, bankroto procedūras ir kt.), kuris leistų pagerinti sąlygas smulkiam ir vidutiniam verslui, taip pat sąlygas pradėti verslą“, – kalbėjo premjeras.

„Darbo vietų kūrimas valstybės išteklius investuojant į projektus, teikiančius akivaizdžią ekonominę naudą – pastatų renovaciją, energetikos objektų modernizavimą, infrastruktūros plėtrą, turėtų atgaivinti statybų verslą“, – Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime cituojamas A. Butkevičius.

Susitikime dalyvavę Didžiosios Britanijos, Prancūzijos-Lietuvos, Švedijos, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų nariai išreiškė pageidavimą, kad būtų tęsiami ankstesnės Vyriausybės pradėti darbai gerinant investicijų aplinką.

Švedijos prekybos rūmų valdybos pirmininkė Dovilė Aleknienė sakė: „Tikimės, kad šis ministrų kabinetas tęs pradėtus darbus gerinant investicijų aplinką ir gilinant verslo ryšius su kaimyninėmis šalimis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (660)