Vietos transliuotojo ARD parengtame dokumentiniame filme teigiama, jog „sandėlio darbininkų kambariai nuolat apieškomi, pusryčių metu apsaugos darbuotojai apčiupinėja ir pačius sandėlininkus, jie nuolatos stebimi“.

Vokietijos darbo reikalų ministrė Ursula von der Leyen teigia, jog po šio dokumentinio filmo veiklos leidimų gali netekti net kelios įdarbinimo agentūros.

„Amazon“ oficialiame pareiškime teigiama, jog skundai bus nuodugniai išnagrinėti.

„Metami kaltinimai gana sunkūs, todėl būtina kuo skubiau nuodugniai ištirti visus faktus“, - „Welt am Sonntag“ sakė Vokietijos darbo reikalų ministrė.

„Jeigu, atlikus specialių tyrimą, paaiškės, jog skundai įdarbinimo agentūrų adresu yra pagrįsti, gali kilti pavojus jų veiklos leidimams“, - patikino ministrė.

Dokumentiniame filme pasakojama apie Kalėdiniu metu sandėliuose įsidarbinusių asmenų darbo ir gyvenimo sąlygas. Pagrindiniais juostos veikėjais tapo „Amazon“ sandėlio Vokietijos Bad Hersfeldo mieste darbininkai.

Filme parodyta, jog laikinai sandėlyje įdarbinti asmenys gyvena toli nuo pačios darbo vietos, pasiekti ją galima tik nepatikimais autobusais.

Dauguma laikinų sandėlio darbuotojų į Vokietiją užsidirbti atvyko iš Ispanijos ir Lenkijos. Atrodo, kad būtent su atvykėliais sandėlio apsaugos personalas iš privačios bendrovės „Hensel European Security Services“ elgiasi bjauriausiai.

„Hensel European Security Services“ buvo pasirašiusi sutartį su įdarbinimo agentūra, o ne pačia „Amazon“.

Penktadienį paviešintame oficialiame pareiškime „Amazon“ skelbia: „Mūsų tikslas – skubiai ir patikimai pristatyti prekes mūsų klientams. Puikiai suprantame, kad tai gali atlikti tik patenkintas personalas... Analizuosime kiekvieną incidentą mūsų logistikos centruose ir jų aplinkoje, į kurį dėmesį atkreips mūsų personalas. Jeigu reikės, situaciją gerinsime“, - teigiama oficialiame „Amazon“ pareiškime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)