Tai jau antra stambi jaunojo milijardieriaus labdara - 2010 metais jis sukūrė 100 mln. dolerių vertės fondą "Startup: Education", kurio lėšos skiriamos mokyklų plėtrai, informuoja "RIA Novosti".

Dosniausių JAV filantropų sąraše pirmauja vienas didžiausių pasaulyje investuotojų Warrenas Buffettas. Jis 2012 metais paaukojo vertybinių popierių už maždaug milijardo dolerių sumą kiekvienam iš trijų fondų, kuriuos jis remia. Fondo "Howard G. Buffett Foundation" lėšomis palaikoma žemės ūkio plėtra ir kovos su skurdu programos, fondas "NoVo Foundation" skiria lėšų merginų ir moterų problemoms ir reikmėms, o "Sherwood Foundation" - vaikų švietimui.

Trečios didžiausios aukos 2012 metais JAV sulaukta iš investicinio fondo "Centaurus Energy" steigėjo Johno Arnoldo ir jo žmonos Lauros. Jie investavo per 423 mln. JAV dolerių į jų pačių įsteigtą fondą, palaikantį valstybinį švietimą ir pensijų sistemą.

Be M. Zukerbergo, į didžiausių JAV filantropų sąrašą pateko ir kiti informacinių technologijų pramonės atstovai. Ketvirtoje reitingo eilutėje atsidūrė vienas iš "Microsoft" įsteigėjų Paulas Alllenas (jis skyrė apie 309 mln. dolerių medicinos tyrimams), penktojoje - vienas iš "Google" įkūrėjų, Sergey Brinas su žmona Ann (222,9 mln. dolerių).

"The Chronicle of Philanthropy" duomenimis, 50 didžiausių JAV filantropų iš viso 2012 metais paaukojo per 7,4 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)