Pernai „Achemos grupė“ pardavė Baltijos televiziją, 2011 m. atnešusią beveik 8 mln. litų nuostolių, o finansų analitikai prognozuoja, kad kita parduodama prekė bus dienraštis „Lietuvos žinios“, užpernai patyręs 1,5 mln. litų nuostolių, skelbia savaitraštis „Veidas“.

„Sprendžiant strateginius klausimus, žiniasklaida reikalinga, o Bronislovas Lubys ir sprendė strateginius klausimus – gamyba, gamtinės dujos, elektra. „Achemos“ gamykla energetiniu požiūriu yra ypač imli įmonė, todėl B. Lubiui buvo reikalinga ir žiniasklaida, ir uostas“, - kodėl B.Lubys neatsisakė nuostolingos veiklos paaiškino vienas „Achemos grupės“ smulkiųjų akcininkų Algirdas Ivanauskas.

Manoma, kad dabar koncerno valdytojai atsisakys ir kitų nepagrindinių veiklos sričių. Daugiausiai nuostolių užpernai pridarė „Achemos“ mokymo centras (3,7 mln. litų), prekyba naftos ir metalo produktais užsiimanti „Metoil“ (1,9 mln. litų), inžinerines paslaugas teikiantis Projektų centras (2,5 mln. litų), draudimo bendrovė „Industrijos garantas“ (1,7 mln. litų), sveikatingumo centras „Radnyčėlė“ (1,3 mln. litų).

„Žiūrint iš finansinės perspektyvos, būtų tikėtinas pagrindinių verslų peržiūrėjimas ir galbūt dalies jų pertvarkimas arba pardavimas“, - mano finansinių paslaugų „Prime Investment“ vadovas Darius Saikevičius.

Savaitraščio šaltinių teigimu, „Achemos“ koncernas be prezidento liko itin netinkamu metu, nes Rusijos „Gazprom“ sutartis dėl dujų tiekimo Jonavos „Achemai“ pasirašyta tik pirmajam šių metų ketvirčiui, tad vėl reikia pradėti derėtis dėl palankesnių kainų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)