Kaip rašo „Verslo žinios”, įmonės pradeda varžytis dėl darbuotojų didindamos atlyginimus.

Panevėžio metalo apdirbimo įmonės vadovas Mantas Gudas dienraščiui teigė, kad įmonė šiemet gali parduoti vos ne dvigubai daugiau produkcijos nei planuota, tačiau plėtrą stabdo ir darbuotojų trūkumas.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento analitikas Aleksandras Izgorodinas nurodo, kad 2012 m. laisvų darbo vietų pramonėje išaugo 11 proc., užimtumas padidėjo tik 4,5 proc. – įmonės norėjo samdyti naujų darbuotojų, tik nerado tinkamų.

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda teigia, kad situacija ypač paaštrės po 1-2 metų, nes augant ekonomikai kvalifikuotų darbuotojų poreikis didės, o emigracija vargu ar mažės.

A. Izgorodino nuomone, būtina pertvarkyti švietimo sistemą pagal darbo rinkos poreikius ir mažinti darbo jėgos apmokestinimą – taip įmonės galėtų konkuruoti dėl darbuotojų Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)