Akcininkė teigia, kad A.Laurinaitis atsistatydino iš pareigų dėl jai neaiškių priežasčių, o naujieną apie tai ji perskaitė internete.

„Eilinis akcininkų susirinkimas bus šiemet balandžio 25 d. Manau, kad visiems akcininkais, taip pat ir man, bus paaiškinta, kas atsitiko“, - nurodė L. Lubienė.

Primename, kad trečiadienį koncerno „Achemos grupė“ valdyba patenkino koncerno prezidento Arūno Laurinaičio prašymą atsistatydinti iš užimamų pareigų nuo 2013 metų sausio 30 dienos.

A.Laurinaitis koncernui vadovavo nuo pagrindinio jo akcininko Bronislovo Lubio mirties 2011 metų spalį, iki tol jis buvo ilgametis grupės viceprezidentas.

L.Lubienė kartu su dukra valdo 50,375 proc. "Achemos grupės" akcijų. Dar 11,625 proc. priklauso B.Lubio vyriausiajai dukrai Jūratei Žadeikienei.

2001-aisiais įkurtas koncernas "Achemos grupė" valdo daugiau nei 50 Lietuvoje ir užsienyje dirbančių įmonių, tarp kurių - "Achema", didžiausia Klaipėdos uosto krovos bendrovė "Klasco", kompleksinių trąšų gamintoja "Agrochema", žiniasklaidos priemonės ir viešbučiai, vėjo jėgainių parkas vakarų Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)