Apie šias priemones paskelbė šalies prekybos ministras Sergio Diaz-Granados. Ministerijos vadovas priminė, kad 2004 metais sombreras buvo pripažintas nacionaliniu Kolumbijos simboliu, informuoja "Bloobmerg".

Pasak ministro, skrybėlės turi būti ginamos nuo klastočių lygiai taip pat, kaip Parmos kumpis ar šampanas. Be to, valdžia planuoja perspėti turistus apie klastotes platindama skrajutes, taip pat per žiniasklaidą.

Vieno tradicinio rankų darbo sombrero kaina siekia apie 20 dolerių, tuo tarpu klastotės iš plastiko parduodamos perpus pigau. Kinų sombrerais daugiausia prekiaujama turistų susibūrimo vietose. Policininkai ketina rengti reidus tokiose vietose ir gaudyti pažeidėjus.

Kolumbietiškus sombrerus daugiausia gamina Senu indėnai. Sausio viduryje Prekybos ministerija ir Senu bendruomenė pasirašė susitarimą dėl šių indėnų kultūros palaikymo. Šalys susitarė dėl bendros tradicinių genties amatų plėtros, taip pat dėl aktyvaus rankų darbo sombrerų prekybos propagavimo vietos rinkoje. Be to, planuojama apsvarstyti galimybę Senu gyvenamajame rajone atdaryti turistų kompleksą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)