Europos bankai jau pritraukė šimtus milijardus eurų, kad padengtų galimus nuostolius dėl beviltiškų paskolų. Didelė finansavimo dalis gauta iš vyriausybių.

„Mūsų manymu, daugumai bankų, ypač Ispanijoje, Italijoje, Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje, reikalingos didelės papildomos sumos, kad būtų įmanoma sutvarkyti jų balansus“, - teigia „Moody's“ 2013 m. pasaulinėje bankų prognozėje.

Kai kurie bankai pastaraisiais metais vis delsia pripažinti su kreditavimu susijusius nuostolius, ir ši vilkinimo strategija (dažnai toleruojama priežiūros tarnybų) riboja bankų naujo kreditavimo galimybes ir kelia rizikas Europos bankų kreditoriams.

„Moody's“ nepatikslino, kiek pinigų gali prireikti bankams.

Kita reitingų agentūra „Fitch“ ketvirtadienį taip pat perspėjo, kad britų bankai, galimas dalykas, neįvertina paskolų, užstatytų nekilnojamuoju turtu, rizikos, ir jiems gali prireikti daugiau kapitalo situacijai sureguliuoti.

„Moody's“ prognozėmis, 2013-ieji bus nestabilūs metai Europos bankams, tačiau jų skolinimosi reitingai išliks palyginti stabilūs po ištiso sumažinimų ciklo praėjusiais metais.

Agentūra prognozuoja nelengvus metus JAV bankams, visų pirma, dėl sudėtingos situacijos būsto rinkoje, o Azijos-Ramiojo vandenyno regiono, besivystančios Europos ir Lotynų Amerikos prognozės stabilios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)