Prancūzijos valdžia nutarė įvesti 75 proc. pajamų mokestį visiems piliečiams, per metus uždirbantiems daugiau nei 1 mln. eurų, po prezidento rinkimų, per kuriuos nugalėjo F. Hollande'as. Tai sukėlė daugelio turtingų prancūzų nepasitenkinimą, ir jie išreiškė norą pasikeisti pilietybę. Vienas iš taip pasielgusių - Prancūzijos kino žvaigždė G. Depardieu, jau turintis rusišką pasą.

Gruodį Prancūzijos Konstitucinis Teismas nustatė, kad 75 proc. pajamų mokestis yra neteisėtas. Anot Teismo, naujuoju mokesčiu nesilaikoma mokesčių naštos lygybės principo, nes jis, kitaip nei kiti pajamų mokesčiai, taikomas asmenims, o ne šeimų ūkiams. Tai prieštarauja Prancūzijos įstatymams.

Vėliau Prancūzijos premjeras Jeanas-Marcas Ayraultas pareiškė, kad pajamų forma bus peržiūrėta, o įstatymas vėl pateiktas svarstyti parlamentui. Tačiau dabar paaiškėjo, kad vyriausybė pakeitė savo ketinimus.

Alternatyva, pagal kurią siūloma įvesti 50-55 proc. mokestį ir sumažinti minimalią apmokestinamą sumą, taip pat buvo atmesta, nes tokiu atveju įstatymas galiotų pernelyg dideliam žmonių skaičiui.

61 proc. prancūzų, kaip rodo apklausos, palaiko prabangos mokesčio įvedimą milijonieriams. Tuo tarpu tik 21 proc. respondentų teigia, kad šis mokestis turėtų sudaryti 75 proc. arba dar daugiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)