„LEZ yra daugiau nei 130 šalių visame pasaulyje, bet būtent Rusijos laisvoji ekonominė zona yra vieta, kurioje yra unikali galimybė sukurti visiškai naują verslą. Tokią galimybę turi ir JAV įmonės“, - ITAR-TASS naujienų agentūrai sakė valdymo įmonės vadovas, atsakingas už Rusijos LEZ.

O. Kostinas pabrėžė, kad didžiausią pinigų sumą kuriant Rusijos LEZ nuo projekto pradžios yra investavusios JAV įmonės. Pasak jo, "per 2012 metus LEZ gyventojų statusą gavo šešios bendrovės iš JAV", tarp jų ir pasaulio automobilių gamybos lyderė "General Motors".

Vienas iš svarbiausių sektorių, dominančių JAV bendroves, yra farmacija "Šiuo metu Sankt Peterburgo LEZ jau susidarė farmacijos įmonių grupė, kur savo projektus realizuoja tokios pasaulinės kompanijos kaip "Novartis" ir "Pfizer", - sakė LEZ bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotojas Vadimas Dubovikas. Jis pažymėjo, kad šioms įmonėms dirbant kartu su vietiniais partneriais buvo sukurti keli nauji vaistai, kuriems jau gauti patentai.

Nuo 2006 iki 2012 m. į Rusijos LEZ atėjo daugiau nei 300 investuotojų, įskaitant 57 užsienio bendroves iš 21 šalies. Iš 17 LEZ 4 specializuojasi pramonėje, dar 4 - technologijose, 7 dirba turizmo ir poilsio versle, 2 - logistikoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)