Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas pirmadienį pavedė savivaldybės Teisės ir personalo bei Miesto plėtros departamentų vadovams pradėti ruošti dokumentus rūmų perėmimui.

"Miesto taryba gruodžio mėnesį vienbalsiai priėmė deklaraciją, kuria pareiškė, jog Vilniaus koncertų ir sporto rūmai yra vienas tų objektų mieste, kurie turi tarnauti kultūriniams visuomeniniams poreikiams. Siekdami įgyvendinti šią bendrą ir principinę tarybos narių poziciją, pradėsime rūmų išpirkimo procedūrą", - sakė A. Zuokas.

Vilniaus miesto savivaldybės Teisės ir personalo departamento direktorius Jovitas Elzbergas teigė, kad pradedamas procesas yra "ilgo ir sudėtingo kelio pradžia".

"Vertinsime visas galimybes perimti pastatą visuomenės poreikiams, tačiau tai nereiškia, kad būtent dabar tai daroma", - Eltai teigė J. Elzbergas.

Pasak jo, jei pastatas būtų perimamas visuomenės poreikiams, kainą nustatytų nepriklausomi turto vertintojai. Šalims nepavykus susitarti, ginčai būtų sprendžiami teisminiu keliu.

2004 metų rugpjūčio 13 dieną bendrovė "Nota Aurorae" už 6,2 mln. litų iš Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos įsigijo 59 proc. bendrovės Vilniaus koncertų ir sporto rūmų akcijų. Sandorį finansavo Ūkio banko investicinė grupė.

Pasak J. Elzbergo, ši bendrovė, kurioje savivaldybė turi vieną akciją, be smulkiųjų akcininkų žinios perleido pastatą Šveicarijos bendrovei.

Savivaldybė ketino teisme ginčyti bendrovės Vilniaus koncertų ir sporto rūmų akcijų pardavimą, tačiau, skolų slegiamai bendrovei pardavus pastatą, šis ginčas didelės prasmės neturi. Konstitucinis Teismas yra pripažinęs, kad įstatymas, kuriuo valstybei priklausęs turtas buvo perduotas profesinėms sąjungoms, prieštarauja Konstitucijai.

Pagrindinis Ūkio banko investicinės grupės akcininkas - verslininkas Vladimiras Romanovas, turintis ir Ūkio banko akcijų bei interesų futbolo versle.

Žiniasklaidoje skelbta apie idėją sukurti didelį sporto bei komercinį kompleksą, kuris sujungtų Vilniaus "Žalgirio" stadioną bei Vilniaus koncertų ir sporto rūmus. Verslininkai skelbia, kad į projektą būtų investuota apie 700 mln. litų.

Planams apstatyti stadioną komercinėmis patalpomis, kurių plotas siektų iki 200 tūkst. kvadratinių metrų, priešinasi Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją