Darbo grupėje apie mokesčių sistemos pertvarkas diskutuos Sigitas Besagirskas (Lietuvos pramonininkų konfederacija), Romas Lazutka (Vilniaus universitetas), Kaetana Leontjeva (Lietuvos laisvosios rinkos institutas), Kęstutis Lisauskas (Investuotojų forumas), Audronė Miknevičienė (Finansų ministerija), Daiva Brasiūnaitė (Finansų ministerija), Dangutė Pranckėnienė (Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba), Artūras Kapitanovas (Lietuvos auditorių rūmai).

A. Butkevičius pripažino, kad darbo grupėje nėra bankų atstovų, tačiau sakė, kad šie „dirbs kaip ekspertai iš šalies“.

„Jie nenori dalyvauti tiesiogiai darbo grupėje, bet sutiko dalyvauti darbo grupės susitikimuose“, - sakė premjeras.

Darbo grupėje yra tik Finansų ministerijos atstovai, tačiau A. Butkevičius sako, kad prie mokesčių planavimo galės prisidėti ir kitos ministerijos: „Kol kas tokio pageidavimo nebuvo. Bet ta darbo grupė nėra per didelė ir galės būti darbinga. O iš šalies bus galima visada prisijungti, jeigu bus pageidavimų“.

Pasak socialdemokrato, darbo grupei suformuluotos dvi užduotys: įvertinti dabartinę mokesčių sistemą ir siekti sumažinti darbo apmokestinimą. Kaip papildomą pavedimą darbo grupei premjeras paminėjo šešėlinės ekonomikos mažinimą pasitelkiant mokestinę sistemą.

Premjeras teigė, kad darbo grupė savo išvadas ir pasiūlymus jam turės įteikti balandžio pabaigoje, tuomet bus ruošiamos įstatymų pataisos ir stengiamasi jas priimti iki liepos 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)