„Praėję metai parodė, kad „Kauno Grūdai“ įgyja vis stipresnį Lietuvos ūkininkų pasitikėjimą, todėl spartesnis ėjimas į žemės ūkio technikos rinką sudarys sąlygas dar glaudesniam bendradarbiavimui. Tapę strateginiu EWA partneriu naujoje rinkoje įgausime pagreitį bei išlaikysime konkurencingumą. Išsikovoti tvirtas pozicijas Lietuvoje bei užsienyje padės ir „Kauno Grūdų“ verslų integracija, ilgametė patirtis žemės ūkio sektoriuje“, – sakė AB „Kauno Grūdai“ valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys.

Kaip teigia T. Barštys, praėjusių metų UAB „East West Agro“ veiklos rezultatai kalba patys už save. Sąjunga su AB „Kauno Grūdai“ šiai įmonei buvo naudinga: susiformavęs finansinis stabilumas padėjo išauginti apyvartą, paspartinti plėtrą, formuoti dar patikimesnės įmonės įvaizdį ir gausinti klientų ratą.

UAB „East West Agro“ direktorius Gediminas Kvietkauskas pasakojo, kad įmonės 51 proc. akcijų pardavimas buvo numatytas nuo bendradarbiavimo su AB „Kauno Grūdais“ pradžios, o sutarties pasirašymo faktas prieš Šv. Kalėdas tapo savotišku sandorio vainikavimu.

Pasak jo, per 2012 m. bendrovės apyvarta išaugo 145 proc., darbuotojų skaičius 50 proc.

UAB „East West Agro“ pelną numatyta ir toliau investuoti į bendrovės plėtrą, tobulinant prekybinę platformą, plečiant parduodamos žemės ūkio technikos spektrą bei keliant darbuotojų kompetencijas.

Žemės ūkio technika, grūdų džiovinimo ir sandėliavimo įranga prekiaujančios UAB „East West Agro“ pirmąjį 26 proc. akcijų paketą AB „Kauno Grūdai“ buvo įsigijusi 2012 m. birželį.