Tokią informaciją Vokietijos leidiniui „Der Spiegel“ suteikė neįvardytas asmuo, pats kadaise dirbęs sekliu šiame nedidelėmis kainomis pirkėjus viliojančiame prekybos tinkle.

„Der Spiegel“ publikuojamame straipsnyje atskleidžiama, jog prekybos centras vykdė didelio masto darbuotojų sekimo programą, kurios tikslas buvo rinkti informaciją apie ten dirbančius asmenis ir panaudoti ją bendrovės naudai.

„Turėjau raportuoti viską, kas man sukeldavo susidomėjimą. Turėdavau pranešti, jeigu kuris nors darbuotojas dirba lėčiau, užmezgė romaną ar turi finansinių bėdų“, - teigia „Aldi“ kadaise dirbęs seklys.

Jis taip pat atskleidė, jog sulaukė rimtų grasinimų, kai atsisakė paslėpti mažytes stebėjimo kameras darbuotojų persirengimo kambariuose.

„Aldi“ paviešino oficialų pareiškimą, kuriame kaltinimus neigia ir tvirtina niekada nedavęs nurodymų „informuoti apie tokius įvykius kaip darbuotojų asmeninio gyvenimo pokyčiai“. Tai jau antrasis kartas, kai šis Vokietijos prekybos tinklas sulaukia kaltinimų. Visai neseniai apie tai viešai prabilo buvęs jo darbuotojas Andreasas Straubas.

Savo knygoje „Simply Cheap“, išleistoje praeitais metais, A. Straubas teigia, jog bendrovė šantažavo ir engė darbuotojus, kurių norėjo atsikratyti ir valdyme taikė „baimės ir kontrolės mechanizmą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)