Bendrajam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką padarė 4,4 procento sumažėjusios rafinuotų naftos produktų ir 3 procentais padidėjusios žemės ūkio produktų kainos. Bendrajam importuotų prekių kainų pokyčiui didžiausios įtakos turėjo
1,8 procento sumažėjusios žalios naftos ir gamtinių dujų ir 1,9 procento padidėjusios chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 2,1 procento – rafinuotų naftos produktų kainos.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai sumažėjo atliekų surinkimo, apdorojimo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produktų kainos – 5,9 procento, rafinuotų naftos produktų – 4,4, dirbinių iš medienos – 3 procentais, o padidėjo elektros – 14,4 procento, plataus vartojimo elektroninės įrangos – 9,4, žemės ūkio vienmečių augalų – 5,6 procento – kainos. Iš importuotų prekių labiausiai atpigo žalia nafta – 2,1 procento, variklinių transporto priemonių dalys bei pagalbiniai reikmenys ir bendrosios paskirties mašinos – po 1,8 procento, o pabrango pieno gaminiai ir megztiniai arba nertiniai drabužiai – po 4,2 procento, pagrindiniai chemikalai, trąšos ir azoto junginiai – 2,7 procento.

Per metus eksportuotų prekių kainos padidėjo 3,6 procento, importuotų – 4 procentais. Iš eksportuotų prekių daugiausia pabrango žemės ūkio daugiamečiai ir vienmečiai augalai – atitinkamai 20,3 ir 14,4 procento, variklinės transporto priemonės – 13,9, rafinuoti naftos produktai – 11,3 procento, o atpigo perdirbti ir konservuoti vaisiai, uogos ir daržovės – 28,6 procento, padarinė mediena – 15,6, tabako gaminiai – 10,1 procento. Iš importuotų prekių daugiausia pabrango gyvi gyvūnai ir gyvūninės kilmės produktai – 14,1 procento, žemės ūkio vienmečiai augalai – 11,7, konservuota mėsa ir mėsos produktai – 10,7 procento, o atpigo optiniai prietaisai ir fotografijos įranga – 8,3 procento, perdirbta ir konservuota žuvis, vėžiagyviai ir moliuskai – 6,5, konstrukciniai metaliniai gaminiai – 6,4 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją