Apie tai Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis kalbėjo per konferenciją “Kaip pramonininkai vertina vyriausybės programos įgyvendinimo iššūkius”.

„Ko dar pasigedau (naujosios Vyriausybės programoje - DELFI), visiškai nekalbėta apie labai svarbų, augantį ekonomiškai sektorių – turizmą. Išskyrus vieną sakinį apie PVM mažinimą ir vieną sakinį apie skatinimą, manau, kad tai yra didžiulis ir neišnaudotas Lietuvos potencialas. Kaip tik vakar skaičiau paskutines žinias, kaip mūsų kaimynai, tarkime, suomiai, dirba su Rusija, išnaudoja visas savo galimybes, kad augintų ekonomiką ir įsivaizduojate, suomiai jau šiandien, Helsinkio parduotuvėse įvesta galimybė atsiskaityti rubliais. Jeigu jūs norite pirkti, kas jums patinka, jums nebereikia keisti pinigų, jeigu jūs atvažiavote iš Rusijos – galite mokėti savo valiuta ir tai yra priimama kaip labai svarbus paskatinimas žmonių laiko užimtumo prasme, nereikia vaikščioti į jokias keityklas, tiesiai gali atsiskaityti“, - pavyzdį pateikė R. Dargis.

Pasak jo, turizmas Lietuvai dar gali atnešti daug ekonominės naudos, jei jis bus skatinamas.

„Aš manau, kad čia yra be galo svarbus mūsų ekonomikai segmentas, kurį mums reikia tinkamai išnaudoti ir tikėtis, kad Vyriausybė atkreips į tai dėmesį ir Vyriausybės priemonių plane (ir jame - DELFI) atsiras daugiau vietos turizmui“, - sakė R. Dargis.

Jis teigė, jog Lietuvoje „laisvai galėtų“ būti taikoma suomiška praktika.

„Reikia daryti viską, kad pritrauktume daugiau žmonių čia atvažiuoti. Jūs puikiai žinote apie baltarusių turizmą, kuris Vilniuje yra plačiai girdimas ir parduotuvėse, ir prekybos centruose. Aš manau, kad čia yra neišnaudotos galimybės, reikėtų pagalvoti, kaip palengvinti jiems vizų klausimą, sienos kirtimą, kaip palengvinti atsiskaitymus, nes jie iš esmės prisideda prie mūsų visų ekonomikos augimo“, - vardijo R. Dargis.

Paklaustas dėl papildomų sąnaudų prekybininkams, R. Dargis paaiškino, jog valiutos keitimo paslauga galėtų būti įskaičiuota į keitimo kursą, tačiau žmonėms tai palengvintų apsipirkimą.

„Ir Suomijoje į keitimo kursą yra įskaičiuotos ir keitimo išlaidos ir (žmonės – DELFI) sutinka, jiems papildomai susitaupo laiko tą darant. Tai tik vienas iš pavyzdžių“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)