Taip apsisprendė darbo grupė, sudaryta iš Palangos Savivaldybės specialistų, miesto kultūros atstovų, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos beri privataus apgyvendinimo paslaugas teikiančios organizacijos „Svetingas šeimininkas“ narių.

Rinkliava už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra taikyti pradėta nuo birželio. Kurorte apsistoję svečiai, kuriems netaikomos lengvatos, už vieną nakvynę miestui turi mokėti po 1 litą. Šios rinkliavos dėka per pusę metų Palangos biudžetas papildytas 550 tūkst. litų.

Apsispręsta, jog dalis iš rinkliavos gautų lėšų bus skirta projektui „Palanga – Lietuvos kultūros sostinė“ įgyvendinti, kadangi vietoje planuotų 300 tūkst. litų, šiam tikslui Kultūros ministerija skyrė tik 100 tūkst. litų. Tad norint visuomenei pristatyti tikrai aukšto lygio renginius, finansais turi prisidėti ir Palangos Savivaldybė. Lėšų planuojama skirti tiems projekto renginiams, kurie Palangoje vyks ne vasarą.

Taip pat vieningai sutarta 150 tūkst. litų skirti planuojamo tiesioginio skrydžio Palanga – Londonas rinkodarai. Dėl minėto reiso šiuo metu vyksta Palangos oro uosto derybos su pigių skrydžių bendrove, o lėšos šiam reisui populiarinti yra viena iš sąlygų, norint jas sėkmingai užbaigti. Ne tik Palangai, bet ir visam Vakarų Lietuvos regionui naudingas reisas padėtų privilioti daugiau turistų ir mažinant sezoniškumą.

Dalį surinktų lėšų nuspręsta skirti ir kurorto reklamai vietinėje bei užsienio rinkoje, taip pat –bendrai kurorto viešos informavimo sistemai su nuorodomis mieste, moderniais afišų stulpais ir informaciniais ekranais įdiegti.

„Šios lėšos turi būti panaudotos taip, kad mažintų sezoniškumą ir padėtų į Palangą privilioti daugiau svečių. Tuomet poilsiautojų sumokėta rinkliava vėl grįš turizmui“, - sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)