Sprendimas priimtas Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams atlikus planinį patikrinimą, kurio metu nustatyta, kad veikla kavinėje buvo vykdoma nesilaikant higienos normų reikalavimų. Kavinėje buvo nevykdomi pagrindiniai savikontrolės sistemos reikalavimai. Maisto tvarkymo patalpos buvo netvarkingos, nešvarios, įrenginiai ir šaldytuvai nevalyti, nurodoma tarnybos pranešime.

Darbuotojai negalėjo pateikti kai kurių žaliavų ir produktų įsigijimo dokumentų, rasta beveik 5 kg produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.

Šioje viešojo maitinimo įmonėje nebuvo dezinfekavimo priemonių, valymo darbai neregistruoti žurnale. Darbuotojai neturėjo darbo drabužių, nebuvo pasitikrinę sveikatos bei išklausę higienos įgūdžių kurso.

Dėl nustatytų pažeidimų Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė kavinės ,,Lazy” veiklą, nurodė saugiai sunaikinti maisto produktus su pasibaigusiais galiojimo terminais, kavinės administracija įpareigota pašalinti visus tikrinimo metu nustatytus trūkumus.

Atsakingi asmenys iškviesti į Klaipėdos valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą pasiaiškinti dėl susidariusios situacijos, jiems bus skirtos nuobaudos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)