Apribotas ne tik fizinių asmenų, bet ir 34 restoranus „Charlie Pizza”, „Katpėdėlė”, „Carskoje selo” bei „La Crepe” valdančios „Vičiūnų restoranų grupės” turtas.

Pats V. Matijošaitis teigia, kad netikintis, jog restoranų padalinio vadovas Gediminas Balnis ir jo komanda sąmoningai vykdė neteisėtą veiklą. „Jei įtarimai pasitvirtintų, tai vertinčiau kaip netinkamų partnerių pasirinkimą dėl labai didelės darbo spartos”, - teigė verslininkas.

Anot jo, jis kalbėjo su G.Balniu, bet šis negali pateikti tikslaus paaiškinimo. Grupė pati pradėjo savo tyrimą, samdo ekspertus.

„Kalbama apie nesumokėtus maždaug 2 mln. litų mokesčių. Restoranų grupei tai labai menka pinigų suma, palyginti su apyvarta. Su kitais „Vičiūnų” įmonių grupės padaliniais FNTT tyrimas visiškai nesusijęs. Nei aš, nei mano šeimos nariai nėra įtariamieji ir nebuvo net apklausti”, - nurodė V. Matijošaitis.

Primename, kad FNTT kartu su Valstybine mokesčių inspekcija ir Vilniaus apygardos prokuratūra išaiškino pridėtinės vertės mokesčio grobstymo schemą, kurioje gerai nusikalstamą veiklą maskavusi nusikalstama 14 asmenų grupuotė į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 2 mln. Lt.

Pareigūnai nustatė, kad, siekdami užmaskuoti nusikalstamą veiklą ir jos mastą, grupuotės nariai reguliariai įsigydavo vis naujas jokios realios veiklos nevykdančias įmones ir jas naudojo kaip priedangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (299)