"Džiugu, kad verslo, bendruomenės ir valdžios partnerystė padeda rajonui išsilaikyti lyderių pozicijose, kad Kauno rajono savivaldybė minima tarp tų, kur gyventi gera.

Galime didžiuotis įmonių gausa, jaunimo aktyvumu. Kasmet vis daugiau turime galimybių džiaugtis sėkmingu mokesčių surinkimu, skaidriai naudojamomis lėšomis, socialinės atskirties mažinimu. Kasmet rajono verslas tampa vis labiau atsakingas ir ištiesia pagalbos ranką tiems, kuriems mažiau pasisekė", - sveikindamas verslo įmonių vadovus, kurių susirinko pilna Raudondvario pilies iškilmių salė, kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Jis nevengė paminėti ir neišsipildžiusių lūkesčių. Jų nemažai sieta su tarptautinio Kauno oro uosto plėtros strateginiais planais, kuriuos žadėjo viena užsienio vežėjų bendrovė. Žadėjo, bet pasitraukė, neįvykdžiusi savo pažadų. Dar meras minėjo, jog Kauno LEZ, esanti rajono savivaldybės teritorijoje, kol kas išnaudoja tik 15 proc. viso turimo 630 hektarų ploto. Tačiau konkrečius planus plėstis laisvojoje ekonominėje zonoje, pasidžiaugė V. Makūnas, rimtai brandina "Ryterna" bei kitos po kelis ar keliolika milijonų litų siekiančias investicines sutartis pasirašiusios įmonės. Tarp rajone stabiliai dirbančių didžiųjų bendrovių meras vardino "Gijos" "Garlitos", "Baltijos poliestero", kitų bendrovių, kuriančių nemažą pridėtinę vertę, pavadinimus.

ELTA primena, jog Kauno rajono savivaldybė pagal įvairius ekspertų vertinimus ir rodiklius yra viena pažangiausių šalyje. Rajone įsikūrusios veikia šalies ar tarptautiniu mastu net 1800 bendrovių. Geriausių iš jų vadovams rajono meras V. Makūnas bei vicemeras Petras Mikelionis įteikė "Merkurijaus" (senovės romėnų verslo, komercijos dievo, menų, amatų globėjo) 8 nominacijų statulėles.

Tarp apdovanotųjų - kavinės "Armėnija" įkūrėjas (joje dirba penki jo šeimos nariai), įmonės "Bogruva" direktorius Borisas Oganianas. Atsiimdamas apdovanojimą už tradicijų puoselėjimą, jis sklandžiai lietuviškai sakė, kad pusę jo vadovaujamos kavinės valgiaraščio sudaro lietuviški nacionaliniai patiekalai, na, o kitą pusę - armėnų ir kitų tautų valgiai, nes klientams jie patinka.

Už indėlį į biudžetą apdovanota įmonių grupė "Hoptrans Holding" , jos direktorius Vytas Volkevičius. Aštuonias bendroves Lietuvoje, Rusijoje, Kinijoje ir kitur vienijanti įmonė teikia logistikos, ekspedijavimo paslaugas. Ji nutiesusi oro tiltą tarp Tolimųjų Rytų ir Europos, yra pelniusi ir Metų vežėjo apdovanojimą.

Už indėlį į gamtosaugą "Merkurijų" gavo atliekų rūšiavimu besiverčiančios įmonės "Super Montes" direktorius Arūnas Staškauskis. Ši įmonė turi vieną didžiausių Lietuvoje atliekų rūšiavimo linijų. Artimiausiu metu numato sukurti 20 naujų darbo vietų.

Už sėkmingą verslo plėtrą apdovanojimas įteiktas įmonės "Patikima linija" direktorius Rimantui Blažulioniui. Turinti du stambius padalinius (gamybos ir transporto), ši įmonė dirba Vakarų rinkoms. Ji pati gamina autovežius ir yra ketvirtoji pagal dydį tokios produkcijos gamintoja Europoje.

Už pažangių mokymo naujovių taikymą pagerbta įmonė "Aircraft Support And Training Europe", įkūrusi sraigtasparnių pilotų mokyklą. Bendrovės vadovas Arūnas Kmieliauskas sakė, kad jo vadovaujama įmonė pilotus moko pasitelkusi pažangią technologiją, įmonėje dirba prityrę instruktoriai.

Nominacijos "Už aukštų technologijų plėtrą" nugalėtoja - farmacijos gamybos įmonė "Aconitum". Kasmet bendrovė sukuria daugiau kaip penkis preparatus. Pasak "Aconitum" vadovo Vinco Viliaus, 70 proc. gauto pelno įmonė investuoja į laboratorijų modernizavimą, o šiais metais sukūrė ir rinkai pateikė net 10 naujų gaminių. "Aconitum" ne kartą laimėjo apdovanojimų kaip inovatyvi įmonė, kurianti inovatyvius produktus.

Už investicijas ir partnerystę "Merkurijaus" statulėlė įteikta bendrovės "Kautra" generaliniam direktoriui Linui Skardžiukui. Bendrovės autobusai vežioja keleivius po Lietuvą bei užsienį. Net 161 maršrutu, po 5 mln. keleivių pervežama kasmet.

"Mūsų autobusų parkas yra jauniausias šalyje - vidutinis mašinų amžius yra 7 metai", - teigė L.Skardžiukas.

Už socialiai atsakingą verslą apdovanoti "Nuaro" savininkai Jurgita ir Vytautas Gustaičiai, neseniai įkūrę šunų, kačių ir smulkių gyvūnėlių viešbutį.

Kauno rajono verslininkų pagerbimo vakare koncertavo solistai Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė bei styginių kvintetas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)