Pernai Rusija eksportavo ginklų ir karinės technikos už rekordinę sumą- 5,7 milijardo JAV dolerių. 80 procentų eksporto iškeliavo į Kiniją ir Indiją, sakė firmos "Rosoboronoeksport" vadovas Sergejus Čemezovas.

"Akivaizdu, kad tolesnis augimas neįmanomas be didesnių investicijų. Pasiekėme lubas, - sakė jis. - Konstruktorių biurai turi puikių naujų išradimų ir perspektyvių projektų, bet jie neturi lėšų, kad idėjas paverstų ginklais".

Rusijos karinė pramonė, klestėjusi šaltojo karo metais, paskutinį XX amžiaus dešimtmetį smuko, žlugus Sovietų Sąjungai. Šį verslą kontroliuoja valstybė, bet neskiria tinkamo finansavimo.

Gamintojai prašo skirti lėšų naujausioms technologijoms, ypač strateginėms raketinėms pajėgoms bei laivynui. Du trečdalius eksporto sudaro rusų naikintuvai.

Rusijos gynybos biudžetas sudaro apie 3 procentus BVP. Pernai gynybai Rusija išleido apie 14 milijardų dolerių, šiems metams išlaidos gynybai planuotos iki 18 milijardų dolerių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją