"Achemos" pardavimai palyginamuoju laikotarpiu išaugo 25,7 proc. nuo 554,83 mln. iki 697,3 mln. litų, pranešė bendrovė.

Bendrovė, šiemet švenčianti 40 veiklos metų sukaktį, pagamino bandomąsias kalcio amonio salietros su siera bei kalcio amonio salietros su ceolitu (vulkaninės kilmės klintimis, naudojamomis ekologiškai švarių trąšų gamybai) siuntas. Pirmoji 6 tūkst. tonų kalcio amonio salietros su siera partija eksportuota į Skandinaviją, kur ateityje planuojama parduoti didžiąją dalį naujojo produkto.

Kalcio amonio salietrą su siera "Achema" ketina realizuoti ir kitose tradicinėse kalcio amonio salietros rinkose Vakarų Europoje - Vokietijoje, Belgijoje, Olandijoje, Prancūzijoje, Airijoje.

"Tikimės, kad šios "Achemos" specialistų sukurtos trąšos bus populiarios ne tik Vakarų Europoje, bet ir Lietuvoje", - sakė "Achemos" generalinis direktorius Jonas Sirvydis.

2004 metais Jonavos bendrovės rinkai pasiūlytas produktas - kalcio amonio salietra - buvo gana sėkmingas. Dabar šis produktas sudaro 13 proc. viso eksporto ir 7 proc. visų pardavimų Lietuvoje.

Per pastaruosius trejus metus "Achema" į naujų trąšų gamybą, cechų modernizavimą, energijos sąnaudų mažinimą ir aplinkosaugą investavo daugiau kaip 200 mln. litų.

Dabar "Achema" įgyvendina naują 200 mln. litų vertės trejų metų investicinę programą, skirtą organinių produktų ir dervų gamybai, energetinių resursų taupymui ir elektros gamybos įrenginių pajėgumų didinimui.

"Achema" priklauso koncernui "Achemos grupė", kurio 51 proc. akcijų turi Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys.

2003 metais daugiau kaip 1 mlrd. litų apyvartą pasiekusi "Achemos grupė" valdo daugiau kaip 30 įmonių, tarp kurių yra ir Klaipėdos jūrų krovinių kompanija "Klasco".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją