Todėl, jo nuomone, reikia įvertinti, kokias pasekmes turės tai mūsų konkurencingumui ir, visų pirma, eksportui. "Kalbėjome apie tai, sutarėme, kad susėsime dar diskutuoti", - po apsilankymo pas naują Seimo vadovą sakė jis žurnalistams.

R. Dargio nuomone, MMA didinimas turėtų skirtingą poveikį didiesiems miestams ir regionams, kur gali paliesti ypač smulkiąsias įmones.

"Reikia įvertinti ir kokias pasekmes miesteliams turės darbo vietų praradimas, ar tai padės miesteliams atsigauti, ar pablogins situaciją. Tai klausimas, apie kurį reikės šnekėti. Buvo sutarta, kad dėl to reikės diskutuoti", - teigė R. Dargis.

Pasak jo, su naujuoju Seimo pirmininku buvo kalbama ir apie imigracijos politiką. "Lietuvoje visai jos nėra ir yra nediskutuojama, nors mes puikiai žinome mūsų ateitį Lietuvoje, žinome, kokia demografija mūsų laukia", - pažymėjo R. Dargis.

Jeigu nedarysime tam tikrų principinių sprendimų, jo nuomone, galime susilaukti labai problemiškos padėties ne tik dėl to, kad žmonių skaičius sumažės, bet ir dėl to, kad pasikeis jų struktūra, turėsime daug žmonių, kuriuos reikės išlaikyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)