Čia bus gaminamos paviršių priežiūros priemones, skirtas pramonės reikmėms, pavyzdžiui, geležinkelių, lėktuvų infrastruktūros priežiūrai.

„Paskutiniame etape dėl šios investicijos Lietuva konkuravo su Latvija, tačiau Lietuva pasirinkta dėl geriau išvystytos infrastruktūros, bei didžiulio neišnaudoto biotechnologijų potencialo bendradarbiaujant su vietos universitetais“, - sako Ulrichas Berensas, bendrovę valdančios įmonių grupės „Bio-Circle“ stebėtojų tarybos pirmininkas.

Jis tai pat pabrėžė, jog Lietuvos geografinė padėtis sudaro puikias sąlygas įmonei augti Baltijos regione bei skverbtis į Rytus. Iš čia „Bio-chem Cleantec“ ketina eksportuoti į Rusiją bei Ukrainą, vėliau – į Kazachstaną, Azerbaidžaną, Uzbekistaną, Armėniją, Gruziją , Moldovą ir Turkmėnistaną.

„Biotechnologijų sektoriaus indėlis į mūsų šalies bendrąjį vidaus produktą (BVP) sudaro apie 1 proc., tačiau prognozuojama, kad per artimiausius metus bio mokslų sektoriaus indėlis pasieks apie 2 proc. šalies BVP, tad „Bio-chem Cleantec“ neabejotinai skatins šalies ekonominę orientaciją bioekonomikos kryptimi,“ - teigia Milda Dargužaitė, tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė.

Savo gaminius „Bio-chem Cleantec“ tiekia automobilių koncernui „BMW“, buitinės technikos gamintojai „Miele“, tarptautiniam japonų konglomeratui „Hitachi“, Danijos oro linijų kompanijai „Air Alsie“ ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)