Sąraše puikuojasi asmenys, turintys sąskaitų Šveicarijos HSBC banke, tarp kurių ir Stavrosas Papastavrosas (šalies premjero Antonio Samaro patarėjas) bei Georgio Voulgarakio, buvusio A. Samaro kultūros ir viešosios tvarkos ministro, žmonos pavardė, taip pat nemažai asmenų, dirbančių Graikijos finansų ministerijoje, verslininkų, gydytojų, namų šeimininkių, teisininkų, pensininkų ir net studentų.

Nors „Hot Doc“ ir nepateikia minėtųjų asmenų Šveicarijos banke laikomų sumų, manoma, kad kai kurių graikų santaupos siekia net 500 mln. eurų (1,726 mlrd. Lt).

Žurnalo redaktorius Costas Vaxevanis, iš karto po numerio su minėtąja informacija pasirodymo, 2012 metų spalio 27 dieną, šeštadienį, buvo trumpam sulaikytas.Redaktoriui pateikti kaltinimai privatumą saugančių įstatymų pažeidimu, pirmadienį jis stos prieš teismą.

„Aš tik dirbau savo darbą. Aš žurnalistas ir dirbau savo darbą“, - vaizdo pareiškime, atsiųstame „Reuters“, teigia redaktorius.„Svarbu, kad grupelė žmonių, tuo metu, kai Graikija badauja, be skrupulų pelnosi ir kuria tokią Graikiją, kokia patogi jiems... Rytoj parlamente bus balsuojama už tai, kad šalies valstybės tarnautojams alga sumažėtų po 100-200 eurų (350-700 Lt), o tie 2 tūkst. asmenų, esančių mūsų sąraše, vengia mokesčių, slapta kaupdami santaupas Šveicarijoje“, - teigia žurnalistas.

„Hot Doc“ skelbia, jog sąrašą USB atmintinėje jiems perdavė vienas neįvardytas šaltinis.

Čikagos universiteto birželį atlikto tyrimo rezultatai atskleidė, jog per metus Graikija dėl mokesčių vengimo praranda 23 mlrd. eurų (79 mlrd. Lt).

Kai kurie turtingiausi šalies žmonės ir institucijos – pavyzdžiui, laivų savininkai ir Graikijos stačiatikių bažnyčia – nuo mokesčių atleisti, nes tokią išimtį jiems suteikia įstatymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)