Kaip DELFI jau skelbė, Vilniaus savivaldybė iš „Būsi trečias“ atima alkoholio prekybos licenciją. To priežastis – teismo palaikymo sulaukęs Narkotikų, alkoholio ir tabako kontrolės departamento (NTAKD) sprendimas, esą čia prekiauta „falsifikuotu alkoholiu“. „Būsi trečias“ vadovas Martynas Dacius tvirtina, esą NTAKD barą nubaudė kietakaktiškai – už tai, kad „Būsi trečias“ klientams leista legalius alkoholinius gėrimus paįvairinti pagal savo skonį: pvz., į legaliai įsigytos degtinės butelį įdėti prieskoninių žolelių ir po mėnesio sugrįžti paragauti šios trauktinės.

R. Šimašiaus teigimu, jei M. Dacius sako tiesą, valdininkai elgiasi absurdiškai.

„Duok Dieve, kad kas nors iš čia rašomų dalykų būtų netiesa. Bet jei tiesa, tai aš garsiai ir aiškiai sakau, kad tie žmonės, kurie tą barą baudė ir uždarė yra net ne talibai, o žemiausio lygio mulkiai. Kaip galima bandymą tarnauti vartotojams ir kūrybiškumą traktuoja kaip pažeidimą?“ - socialiniame tinkle „Facebook“ pasipiktino teisingumo ministras.

Politikas teigia ir pats galįs pasiprašyti baudos už „falsifikuotą“ alkoholį.

„Ir jie mano kad elgiasi teisėtai? Išsirašykit tada sau dvejetą ir eikit mokytis. Jei pažeidimas yra leisti klientui kažką su kažkuo sumaišyti, tai siųskit policiją pas mane, nes deklaruoju, kad legaliai pirktą alkoholį esu sumaišęs su legaliai savo kaime rinktais pelynais. Turiu tokio „nelegalaus“ alkoholio kokius 150 gramų“, - ironizuoja R. Šimašius.

DELFI primena, jog savivaldybės sprendimą atimti licenciją „Būsi trečias“ skųs teismui. Jei teisme patirs pralaimėjimą, baro vadovas M. Dacius ketina steigti naują įmonę ir gaivinti šeimos verslu tapusį barą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)