Oficialiai pasaulinio O. Deripaskos ir M. Černojaus susitarimo sąlygos nebuvo skelbiamos. Tačiau, laikraščio duomenimis, verslininkų ginčo sureguliavimo derybų tarpininku buvo pagrindinis Uralo kalnų metalurgijos kompanijos (UKMK) savininkas Iskandaras Machmudovas - dar vienas buvęs M. Černojaus verslo partneris.

„Vedomosti“ šaltiniai nurodo, kad I. Machmudovas taip pat pasirašė susitarimą su M. Černojumi. Jo sąlygos analogiškos susitarimui su O. Deripaska: I. Machmudovas M. Černojui per šešerius metus sumokės iki 200 mln. dolerių. Savo ruožtu M. Černojus atisakė ketinimų kada nors kelti bylas O. Deripaskai ir I. Machmudovui.

Tiek M. Černojus, tiek I. Machmudovas, taip pat O. Deripaskos holdingo „Baeel“ atstovai ką nors komentuoti atsisakė.

M. Černojus bylą O. Deripaskai Londono Aukštajame teisme iškėlė 2006 metų pabaigoje. M. Černojaus teigimu, kuriant „Rusal“, jis ir O. Deripaska buvo verslo partneriais. Tačiau padalijus verslą ir pardavus aliuminio gigantės dalį, jis negavęs O. Deripaskos pažadėtų pinigų. M. Černojus reikalavo pripažinti jį 20 proc. „Rusal“ akcijų savininku arba išmokėti jam už šį paketą iki 1 mlrd. dolerių (2,6 mlrd. litų).

O. Deripaskos advokatai teisme tvirtino, kad verslininkai nebuvo partneriais. Anot gynybos versijos, O. Deripaska tiesiog buvo priverstas mokėti M. Černojui pelno dalį už „stogą“ – apsaugą nuo kriminalinių struktūrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)