Interneto tinklalapis „celebritynetworth.com“ sudarė 25-ių turtingiausių žmonių istorijoje sąrašą, kuriame yra ir daugiau staigmenų.

Sąrašas sudarytas pagal didžiausią kiekvieno turtuolio klestėjimo laikotarpį, atsižvelgus į infliaciją ir pritaikius 2012 m. JAV dolerio kursą.

Šiuolaikiniai turtuoliai tėra smulkios žuvelės. Pvz., dabar žurnalo „Forbes“ turtingiausiu žmogumi pasaulyje išrinktas Carlosas Slimas Helu visų laikų turtuolių sąraše užima tik 22-ą vietą, jo turtas – 68 mlrd. dolerių (180,7 mlrd. Lt). Jį aplenkė „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas, atsidūręs 12-oje vietoje su geriausiu laiku turėtu 136 mlrd. dolerių (361,4 mlrd. Lt) turtu.

Visų laikų turtingiausiųjų sąraše nėra šiuolaikinių garsenybių ir moterų. Daugiausia sąraše amerikiečių – 14, tarp kurių metalo, geležinkelių, automobilių ir kailių pramonės magnatai. Trečioje ir ketvirtoje vietoje – Andrew Carnegie‘is ir Johnas D Rockefelleris, Corneliusas Vanderbiltas – 10-oje, o Jacobas Astoras – 14-oje vietoje.

Mansa Musa – ne vienintelis despotas, patekęs į nedidelį turtingiausiųjų ratelį. Jame yra buvęs Libijos diktatorius – Muammaras Gaddafi, mėgdavęs miegoti palapinėse, nors su 200 mlrd. dolerių (531,5 mlrd. Lt) asmeninėje sąskaitoje būtų galėjęs sau leisti kur kas didesnę prabangą.

Penktoje vietoje – Rusijos caras Nikolajus II, 1916 m. jo turtas buvo vertas 300 mlrd. dabartinių JAV dolerių (797,3 mlrd. Lt). Visi puikiai žinome, kas nutiko 1917 m. Amerikietis Samas Waltonas užima 25-ą vietą, o Marshallas Fieldas – 23-ią vietą.

„Šiais laikais turtingiausia yra Rothschildų šeima su 350 mlrd. dolerių (930,2 mlrd. Lt) vertės akcijomis. Jų tinklo vertę sunku nusakyti, kadangi jų indėliai yra didžiuliai. Tik be abejonės, jie – įtakingiausia šeima pasaulyje. Daugelio nuomone, nekilnojamojo turto ir bankininkystės sektoriuos jie turi trilijono dolerių (2,6 trln. Lt) vertės akcijų“, – rašoma straipsnyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)