Šią vasarą pirmą kartą kasdien buvo galima ateiti prie Danės ir įsigyti žuvies vos ne tiesiai iš žvejų laivų. Tokia prekyba, pasak žvejų, pasiteisino. Esą būdavo dienų, kada laimikį žmonės išgraibstydavo per kelias valandas ir atėjusiems vėliau žuvies tiesiog nebelikdavo, praneša LRT Televizijos laida „Panorama“.

Rudenį kasdien patiekti ką tik sugautos žuvies tampa sudėtinga. Kartais dėl audrų į jūrą plaukti iš viso negalima, kartais, kaip pirmadienį, traukiami tinklai, todėl šviežių menkių, plekšnių, sykų ir kitų sezoninių žuvų nusipirkti galima bus tik antradienį.

Žvejai žvalgosi į šalia esantį nenaudojamą pastatą. Esą jame įrengus turgų, dirbti būtų galima visus metus, pasiūlyti įvairesnės produkcijos.

„Nes daugelis gyventojų nori ne vien tiktai šviežios žuvies, bet kad ji būtų ir išdarinėta, dalinai apdirbta, filė padaryta, galbūt tiktai pasūdyta. Kai kurie netgi pageidauja kulinarijos. Šitoje vietoje mes negalime nei sūdyti, nei nieko kito daryti – turime išpildyti atitinkamus veterinarijos reikalavimus“, – kalbėjo prekybos šviežia žuvimi koordinatorius Mindaugas Rimeikis.

Miesto politikai sako kreipęsi į Susisiekimo ministeriją, kuriai pavaldi pastato savininkė „Smiltynės perkėla“.

„Šiai dienai „Smiltynės perkėla“ nėra gavusi jokio oficialaus kreipimosi. Tačiau jei jūs manęs klaustumėte, kas būtų, jeigu būtų, kaip įmonės vadovas aš pasakyčiau, kad formuluotė „Perduoti ar atiduoti“ mūsų įmonės netenkina. Formuluotė „Parduoti, iškeisti, mainyti“ – galbūt, bet apie tai reikia kalbėti“, – sakė akcinės bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Nenaudojamą senosios perkėlos pastatą įmonė kurį laiką bando parduoti, bet nesėkmingai. Pradinė jo kaina buvo per 4 mln. litų.