Jas įkurti paprasčiau ir pigiau nei individualiąsias įmones ar uždarąsias akcines bendroves. Mažųjų bendrijų įstatymas šalyje galioti pradėjo tik nuo šių metų rugsėjo 1-osios.

Iki šiol pradedantieji verslininkai įregistravo apie 250 mažųjų bendrijų - tai dvigubai daugiau nei individualiųjų įmonių, įsteigtų per tą patį laikotarpį.

Pasak vilniečio Antano Stanevičiaus, prieš savaitę įsteigusio savo mažąją bendriją "Vategra", pagrindinis mažosios bendrijos pranašumas yra patrauklus jos valdymo modelis.

"Bendriją valdo jos nariai, nebūtina tam specialiai samdyti vadovo ir mokėti jam atlyginimą. Dėl to pirmus metus nereikia mokėti ir mokesčių "Sodrai". Tiesa, daug kas neįsiskaito ir mano, kad taip bus ne tik pirmus metus, bet visada", - įspėja A. Stanevičius.

Įstaigos "Versli Lietuva" atstovo regione Laurio Budreckio teigimu, "pagal skaičius, kiek šalyje per pusantro mėnesio buvo įsteigta naujų įmonių, matyti, kad mažosios bendrijos yra tvirtoje antroje vietoje ir aplenkė individualiąsias įmones. Tai gera pradžia".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)