Jis pasirinktas dėl itin didelio šio augalo jautrumo vandens teršalams. Kol kas nė vienam Lietuvos gaminiui nėra suteiktas ANGŽ.

Numatyta jį suteikti 16 gaminių grupių, tarp jų - buitiniams elektriniams šaldytuvams ir šaldikliams, tekstilės gaminiams, kilimams, indų plovikliams bei skalbimo priemonėms, kopijavimo popieriui, patalpų vidaus apdailos dažams ir lakams bei išdirbtai gyvulių odai, indų plovimo mašinoms bei dirvožemio savybes gerinančioms medžiagoms, elektros lempoms.

Aplinkai nepavojingo gaminio ženklo suteikimo kriterijai parengti pagal atitinkamus Europos Sąjungos Komisijos nutarimus.

ANGŽ gali būti suteikiamas tik tiems gaminiams, kurie atitinka aplinkosauginio ženklinimo kriterijus, t.y. juos gaminant ne tik taupiai naudojami gamtos ištekliai, taikomos švaresnės gamybos technologijos, bet ir yra orientuojamasi į daugkartinį gaminių panaudojimą perdirbant atliekas, tarą ir pan.

Pagal šiuos aplinkosaugos principus patvirtinti ANGŽ suteikimo kriterijai šalyje bei užsienyje pagamintiems nešiojamiems kompiuteriams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją