Skaičiuokle gali naudotis smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai, kurių įmonės veikia metus arba dvejus ir kurių apyvarta yra iki 1 mln. Lt.

„Atlikus smulkiųjų verslininkų poreikių tyrimą paaiškėjo, kad daugeliui jų labai trūksta paslaugų ar instrumentų, kurie padėtų įvertinti savo verslo planus ir finansinę jų pusę. Taip pat pastebėjome, kad įmonių finansinis raštingumas vis dar silpnas, o tai dažnai būna priežastis uždaryti įmones ankstyvoje veiklos stadijoje, – sako Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė. – Naudodamos naująją skaičiuoklę, įmonės galės tokių bėdų išvengti, be to, nemokama paslauga leis įvertinti savo galimybes greitai ir patogiai gauti banko paskolą, taip pat ugdys įmonių finansinį raštingumą".

Norėdamas įvertinti verslo sėkmę, verslininkas turi suvesti į skaičiuoklę balansinius veiklos duomenis. Taip pat reikia įvesti tokius rodiklius kaip pajamų, savikainos, veiklos sąnaudų, pradinių investicijų prognozės. Yra galimybė naudojantis skaičiuokle apskaičiuoti palūkanas, pelną ar nuostolį. Gautuose rezultatuose atsispindi tikimybė konkrečiam verslui gauti finansinių institucijų finansavimą. Jei atsakymas teigiamas, verslininkas užpildytą skaičiuoklę gali elektroniniu būdu išsiųsti bankui. Šiuo metu tokią galimybę suteikia bankas DNB, tačiau tikimasi, kad prie šio projekto prisijungs ir kiti bankai.

Remdamiesi skaičiuoklės duomenimis, banko atstovai sprendžia dėl tolesnių derybų su verslininku.

Skaičiuoklės projekto idėjos iniciatoriai ir įgyvendintojai – VšĮ „Versli Lietuva“, Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba ir bankas DNB.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)