Draudimo bendrovė „If“ jau užfiksavo daugiau nei 30 įvykių, kurių nuostolių suma preliminariu skaičiavimu viršys 0,5 mln. Lt. Draudimo bendrovė BTA per savaitgalį registravo arti šimto skambučių telefonu su žmonių skundais dėl suniokoto turto. Bendrovė prognozuoja, kad audros nuostoliai sieks nuo keliasdešimties iki kelių šimtų tūkstančių litų.  

Dėl audros kreipėsi 454 draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ klientai. Iš viso kompensacijoms bendrovė rezervavo pusę milijono litų.

„Ši audra tikrai bus didžiausia nuo 2010-ųjų vasaros audros, kuri nusiaubė pietinę ir vidurio Lietuvą“, - sako Gytis Matiukas, „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius.

Pasak draudikų, daugiausiai skambučių sulaukta šeštadienį. Dažniausiai registruojamos žalos buvo dėl nuo krintančių medžių ar jų dalių nukentėjusių pastatų, ypač stogų, šiltnamių, ūkinių pastatų, apgadinti ar sugriauti kaminai.

Daugiausiai pranešimų apie audros sukeltus nuostolius sulaukta iš Šilutėje, Raseiniuose, Kėdainiuose ir Panevėžio rajone gyvenančių klientų.

Draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius pasakoja, jog turto draudimo klientai dažniausiai praneša apie audros nuplėštus stogus, ant namų bei tvorų nuvirtusius medžius. Dėl nuplėšto stogo registruota itin didelė žala – ji sieks keliasdešimt tūkstančių litų.

„Lietuvos draudimas“ praneša, kad audra nuplėšė 200 kvadratinių metrų pastato stogo, apgadino gegnes, šiam objektui nuostolis sieks 10 tūkstančių litų. Šilutės rajone nuvirtęs kaminas apgadino stogo konstrukcijas, rezervuota suma žalai atlyginti – 13 tūkstančių litų, Šilalės rajone nukentėjo gamybinės įmonės pastato stogas, nuostolis – 8000 litų.

Tikslūs gamtos šėlsmo sukelti nuostoliai bus aiškūs šią savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)