Lietuvos banko apžvalgoje pabrėžiama, kad gyvybės draudimo rinkoje išsilaikanti tendencija, kai sutarčių skaičius ir jose nurodytų įmokų suma mažėja, o išmokos didėja, byloja apie įtemptą metą draudimo bendrovėms.

Skaičiuojama, kad pirmą šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai,šalyje gyvybės draudimo sutarčių sumažėjo 9,6 proc. - jų buvo sudaryta 26,1 tūkst., o išmokų gyvybės draudimo rinkoje šių metų pirmą pusmetį išmokėta 14,2 mln. litų daugiau nei pernai - iš viso 155,2 mln. litų.

Nors praėjusių metų I pusmetį atrodė, kad gyvybės draudimo rinka atsigauna po sunkmečio, vis dėlto šių metų I pusmetį, palyginti su pernai, sutartyse nurodyta 254,6 mln. litų vertės, arba 11,2 proc. mažiau, gyvybės draudimo įmokų.

Pasak Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos (LGDĮA) prezidento Artūro Bakšinsko, praėjusieji metai buvo gana optimistiniai, tačiau šiais metais visoje gyvybės draudimo rinkoje juntama stagnacija, nes "gyvybės draudimas neatsiejamas nuo šalies ekonominės padėties ir gyventojų lūkesčių".

Vis dėlto A. Bakšinskas rinkos ateitį vertino optimistiškai. Lietuvos banko Priežiūros tarnybos Riziką ribojančios priežiūros departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Šalčius taip pat prognozuoja, kad tolimesnėje ateityje, bent po 10 metų, gyvybės draudimo populiarumas turėtų smarkiai išaugti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)