„Bankų pervedimai eurais turėtų atpigti bent per pusę, tačiau jie vis tiek nebus konkurencingi”, – taip sako ką tik elektroninių pinigų įstaigos licenciją gavusios bendrovės „EVP International”, kuri valdo paslaugų puslapį mokėjimai.lt, vadovas Kostas Noreika.

Tai – vienas konkurentų bankams pervedimų srityje. Mokesčius už komunalines paslaugas pigiau nei bankai dabar priima keletas bendrovių. Dabar atėjo metas suskaldyti ir užšalusius pervedimų įkainius.

Principas paprastas – „EVP International” yra atsidariusi sąskaitas Lietuvos ir užsienio bankuose. Klientui pakanka pervesti savo perlaidą jiems, o toliau ta pati suma gavėjui nuskaitoma iš „EVP International” sąskaitos.

Bendrovė teigia užsidirbanti tik iš valiutos konvertavimo. Pervedimo marža netaikoma, mokama tik už bankų paslaugas.

„Kol kas turime 200 klientų, tad nemanau, kad tai priverstų visus bankus atpiginti pervedimus, nes tai jiems kainuos daugiau”, – sakė pašnekovas.

„Nauji žaidėjai rinkoje – visada yra sveikintinas dalykas, laimi ir rinka, ir klientai”, – „Lietuvos rytui” sakė „Swedbank” vadovas Lietuvoje Antanas Danys. Pasak jo, mokėjimų sritis – dinamiška verslo niša, kurioje konkuruoti tik kaina arba tik kokybe būtų neprotinga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)