„Tai jau tradicija tapęs Ūkio ministerijos organizuojamas konkursas ir verslo atstovų šventė, kurios metu paskatinamos ir pagerbiamos būtent tos įmonės, kurioms pavyksta konkuruoti, kūrybiškai ir ryžtingai vykdyti savo veiklą. Tikimės, kad sėkmingi verslo pavyzdžiai, indėlis plėtojant šalies ekonomiką ir kuriant naujas darbo vietas motyvuos bei įkvėps kitus siekti užsibrėžtų tikslų“, – sako ūkio ministras Rimantas Žylius.

Versle sėkmė ir pripažinimas ne visada vertinami ūgtelėjusiais finansiniais rodikliais. Svarstydami apie Lietuvos verslo ateitį dažnai kalbame apie idėjų kūrėjus, kuriuos reikia paskatinti. Šiais metais įmonės ar asmenys gali kandidatuoti į 9 apdovanojimų nominacijas.

Nominacijai „Drąsios investicijos“ skirti bus vertinama investicijų apimtis ir įtaka aukštos pridėtinės vertės kūrimui. Dalį balo lems sukurtų darbo vietų skaičius bei eksportuojamos produkcijos dalis.

Nominacija „Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas“ – kandidatai bus vertinami už eksporto augimą, įvairovę, plėtrą ir naujai sukurtų paslaugų eksportą.

„Inovatyvių sprendimų lyderio“ apdovanojimu Ūkio ministerija įvertins ir paskatins už naujo produkto sukūrimą, patobulintą gamybos, logistikos, rinkodaros bei vadybos procesą. Dalį balo lems, kokią naudą iš šios veiklos gavo įmonė ir visuomenė.

„Verslo pirmokas“ skatins nuo 2011-ųjų metų veikiančias įmones, kurios siūlo išskirtinius produktus ar paslaugas, didina apyvartą ir kuria optimistines veiklos prognozes.

Konkurse bus įvertinti ir asmenys iki 29-erių metų, įkūrę savo verslą ir sėkmingai plėtojantys naujas idėjas. Jiems skirta nominacija „Jaunas ir verslus“.

Šiemet pirmą kartą įsteigtas ir specialus apdovanojimas moterims – „Versli ir sėkminga“.

Nauja nominacija „Socialinio verslo inovatoriai“ atsigręš į kompanijas, kurių misija – spręsti socialines ar aplinkos apsaugos problemas ir įgyvendinti socialines inovacijas.

„Lietuvą garsinantis turizmo projektas“ koncentruosis į teigiamus pokyčius turizmo srityje.

Nominacija „ES sparnai“ bus pagerbtas sėkmingai investuotų ES administruojamų lėšų pavyzdys.

Konkursui pateiktas paraiškas įvertins specialiai sudaryta paraiškų vertinimo komisija, kuri atkreips dėmesį į verslo idėjos ar projekto originalumą bei pagrįstumą, taip pat vertins, ar įmonės veiklos rezultatai efektyvūs ir įtikinami. Dalį balo sudarys ir įkvepiantys ateities planai. Labiausiai nusipelniusios įmonės bus apdovanotos Verslo dienos šventėje š. m. spalio 11 dieną.

Šventėje dviem nacionalinę Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų atranką laimėjusioms verslumą skatinančios iniciatyvoms bus įteiktos specialios padėkos, o šių organizacijų atstovai bus pakviesti dalyvauti baigiamajame Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų renginyje Kipre š. m. lapkričio 15 d.

Ūkio ministerijos sudaryta komisija – ne vienintelė vertintoja šiame konkurse. Dalį balsų lems visuomenės nuomonė.

Balsuokite, kurios įmonės ir asmenys Lietuvos verslui nusipelnė labiausiai!


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)