Pradėjusi tikrinti uostamiesčio apylinkėse išaugusius naujų individualių namų kvartalus Klaipėdos vandens tiekimo įmonė įsitikino, kad nemažai gyventojų savo kieme susikaupusį lietaus vandenį išleidžia į bendrą nuotekų sistemą.

„Į kanalizacijos tinklus patekęs lietaus vanduo būna biologiškai išvalomas, kaip ir bendros buitinės bei fekalinės nuotekos. Kuo daugiau lietaus, tuo daugiau nuotekų. Todėl lyjant mūsų sąnaudos gerokai padidėja”, – aiškino bendrovės „Klaipėdos vanduo” Pardavimų departamento direktorius Dangeras Aleksandrovas.

Lietaus vanduo turi būti nukreipiamas į atskirus paviršinio vandens surinkimo tinklus, kuriuose brangiai kainuojančio biologinio valymo nėra.

Anot D.Aleksandrovo, jei naujuose kvartaluose tokie tinklai dar nėra pakloti, gyventojai kiemuose besikaupiantį lietaus vandenį turėtų nuvesti į lauko drenažo sistemas arba paprasčiausiai nutiesti vamzdį į gretimus laukus.

Šįmet vandentiekio įmonės inspektoriai jau nustatė per 50 pažeidėjų, kurie lietaus vandenį pylė tiesiai į miesto kanalizaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)