Teigiama, kad tai lemia ne tik skurdas, bet ir žmonių susvetimėjimas. Neturėdami darbo ir pajamų, nemažai jų apskritai negali atvykti į laidotuves. Tie, kuriems dėl pinigų galvos neskauda, po laidotuvių tiesiog neturi laiko prisėsti prie gedulingo stalo.

"Dar taip neseniai prie stalo sodindavome po 50-60 laidotuvių dalyvių, o dabar džiaugiamės, jei jų susirenka 15. Jei ateina 20, mums tai jau atrodo daug", - teigė Anykščiuose įsikūrusios "Žiburio" kavinės savininkas Valdas Makauskis. Anot jo, mirusiųjų artimieji iš įpročio vis dar užsako keliasdešimt porcijų, tačiau į pietus susirenka tik apie trečdalį lauktų žmonių.

Panevėžio restorano "Vakarinė žara" direktorė Birutė Bernatonienė tikino, jog užsakantieji gedulingus pietus tikrai labai taupo pinigus, todėl dažnas jų prašo, kad susirinkusieji būtų pamaitinti kuo pigiau. Ji pasakojo atkreipusi dėmesį, kad žmonių į gedulingus pietus susirenka nedaug, o ir tie patys, greitai užkandę, skirstosi.

Ir Panevėžyje labai dažni atvejai, kai valgytojų ateina gerokai mažiau nei užsakyta porcijų. Be to, užsakantieji gedulingus pietus dažniau prašo, kad maistas būtų dalijamas ne porcijomis, o dedamas į bendras lėkštes. B.Bernatonienė neslėpė, jog tai savotiška optinė apgaulė. "Vakarinė žara", anot direktorės, gedulingus pietus vienam žmogui paruošia už 22-28 litus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)