Forumo metu bus pristatomas Lietuvos ekonominė pažanga, pasiekta per daugiau nei dvidešimt nepriklausomybės metų, Lietuvos investicinis klimatas ir pagrindiniai ekonominiai rodikliai. Apie tai kalbės Lietuvos ekonomikos ekspertai, itin didelis dėmesys skiriamas Lietuvoje jau vykdančių veiklą JAV įmonių patirčiai pristatyti. Tarptautinės kompanijos, tokios kaip „Western Union“, „Strategic Staffing Solutions“, „Kraft Foods“, „Moog Medical Devices Group“, dalinsis investavimo ir verslo vystymo Lietuvoje patirtimi.

Forume daug dėmesio bus skiriama didžiausią potencialą turintiems Lietuvos verslo sektoriams: informacinių technologijų ir komunikacijų, biotechnologijų ir aukštos pridėtinės vertės gamybos. Šie sektoriai pasirinkti dar ir dėl to, kad Ilinojaus valstijoje jie yra itin išvystyti, čia įsikūrusios įmonės pagal statistiką daugiausiai investuoja Rytų Europoje.

Renginio metu taip pat organizuojamas seminaras apie verslo galimybes JAV rinkoje, vizitai į geriausias kompanijas bei dvišaliai susitikimai su JAV įmonių atstovais.

Dalyvauti jame užsiregistravo keli šimtai JAV kompanijų, iš kurių bent pusei atstovauja JAV gyvenantys lietuvių kilmės verslo atstovai ir įvairių sričių specialistai.

Kasmet organizuojamas Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas vienais metais vyksta Lietuvoje, kitais - užsienio šalyje, kur gausi lietuviška bendruomenė. Renginiu siekiama įtraukti visame pasaulyje gyvenančius lietuvius į ekonominį šalies gyvenimą, skatinti jų tarpusavio ekonominius ryšius, pasidalinimą patirtimi, žiniomis ir kontaktais, skatinti tarptautinį šalies konkurencingumą. "Siekdama investicijų, Lietuva turi pasitelkti didelę ir aktyvią diasporą, todėl turime stiprinti ryšius lietuvių kilmės verslo ir mokslo atstovais visame pasaulyje", - sako "Investuok Lietuvoje" generalinė direktorė Milda Dargužaitė.

Pasak jos, neretai kontaktai su potencialiais užsienio investuotojais ar verslo partneriais užmezgami būtent per užsienyje gyvenančius lietuvius, todėl jie gali tapti šalies verslo ambasadoriais, skleisdami pozityvią informaciją, suteikdami patikimų žinių apie šalies ekonominę situaciją ir investicinį klimatą ar tiesiog padėti susisiekti su reikiamais žmonėmis.

PLEF 2012 globėja - prezidentė D. Grybauskaitė, renginyje dalyvauja ūkio ministras, užsienio reikalų viceministras.

Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą nuo 2009 metų organizuoja Lietuvos verslo konfederacija kartu su partneriais: Užsienio reikalų ministerija, Ūkio ministerija, „Versli Lietuva“, „Investuok Lietuvoje“, „Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra“.

Statistikos departamento duomenimis, 2010 metų pabaigoje Lietuvoje veikė iš viso 126 JAV kapitalo įmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)