Vilniaus apygardos teismo teisėjas Dainius Rinkevičius paskelbė, kad pagrįstai buvo pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės pagal Šveicarijos konfederacijos bendrovės „Mayer&CIE AG “ bei Prancūzijos įmonės „Compagnie Industrielle de Pelleteries S.A.” prašymą.

Teismas leido areštuoti verslininkės Jadvygos Skripėtienės turto už 2 mln. 437 tūkst. Lt – jai dar 2002 m. sausio pradžioje N. Veličkienė padovanojo 2 562 kv. m administracines patalpas.

Laikinosios apsaugos priemonės bus taikomos iki teismo sprendimo paskelbimo ir, jeigu jis J. Skripėtienei nebus palankus, iki jo įvykdymo. Tiesa, teismas leido atsakovei areštuotą turtą valdyti, naudoti bei gauti iš jo pajamas.

Ieškinyje teismui užsienio bendrovėms atstovaujantys advokatai nurodė, kad N. Veličkienė ilgą laiką elgiasi nesąžiningai – „praktiškai visą savo turtą atlygintinai arba neatlygintinai yra perleidusi kitiems asmenims“.

Nijolė Veličkienė
Areštuodamas N. Veličkienės dovanotą turtą teismas pažymėjo, kad J. Skripėtienės turimo turto vertė tesiekia apie 306 tūkst. Lt.

„Tai sudaro daug kartų mažesnę sumą, nei pareikštu ieškiniu reikalaujama priteisti suma“, – teismas pabrėžė, kad J. Skripėtienė duomenų apie jos turimą kitą turtą nepateikė, todėl darytina išvada, kad jai pareikštas reikalavimas yra itin didelis.

„Teismas negali daryti išvados, kad netaikius laikinųjų apsaugos priemonių, teismo sprendimo įvykdymas nepasunkės ar jį bus galima įvykdyti“, – nurodė teisėjas D. Rinkevičius.

Verslininkė J. Skripėtienė nesutinka su jai pareikštu ieškiniu. Teismui ji nurodė, kad užsieniečių pareikštas ieškinys yra deklaratyvaus pobūdžio ir nepagrįstas.

„Byloje nėra jokių duomenų apie tai, jog atsakovė J. Skripėtienė geranoriškai nevykdytų būsimo teismo sprendimo šioje byloje, tuo atveju, jei jis būtų palankus ieškovui“, – nurodė atsakovės advokatai.

Ieškinį verslininkei užsienio bendrovių atstovai pareiškė neatgaudami Lietuvos teismų jiems iš N. Veličkienei priteistos skolos. Tiesa, kailių karalienė siekė atnaujinti procesą byloje, kurioje įsiteisėjusiu sprendimu teismas iš N. Veličkienės ir jos bendrovės solidariai „Compagnie Industrielle de Pelleteries C.A.“ yra priteisęs 445 tūkst. JAV dolerių skolos bei 76 tūkst. JAV dolerių – palūkanų. Kol bus padengtas įsiskolinimas, bus skaičiuojamos 6 proc. metinės palūkanos.

Tuo pačiu sprendimu kompanijai „MAYER&CIE AG“ teismas priteisė 4 mln. 778 tūkst. JAV dolerių skolos bei 600 tūkst. JAV dolerių palūkanų.

Prašydama atnaujinti procesą kailių karalienė teismui aiškino, kad užsienio bendrovės už prekes sąskaitas esą išrašė atgaline data – bendrovė „Nijolė ir partneriai“ buvo įregistruota 1999-ųjų rugpjūčio 16-ąją, tačiau nemažai sąskaitų išrašyta dar 1998-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)