ŠRATC direktoriaus pavaduotojas gamybai Alvydas Putriūnas sako, kad neatskaičius mokesčių nauji darbuotojai gaus kiek daugiau nei tūkstantį litų per mėnesį.

ŠRATC turės ir daugiau išlaidų, dėl sunkių darbo sąlygų ruošiamasi pakelti algas keturiems traktorininkams, jos kils vos dviem litais už valandą. Pakėlus algas jie gaus nebe 1691 litą, o 2016 litų.

Algos naujiems darbuotojams bus mokamos lėšas perkėlus iš kitų tikslinių išlaidų eilutės ir neva neišaugs. O mechanizatoriams priedai bus mokami iš sutaupytų lėšų. Patvirtinus naujus etatus ŠRATC dirbs 83 žmonės. Dėl išaugusių etatų skaičiaus žadėta rinkliavų nebranginti. Tuo tarpu statybinių atliekų priėmimas į sąvartyną brangsta. Už dyką jos jau nebebus priimamos.

Stasys Lembutis, ŠRATC sąvartynų tarnybos vadovas, sako, kad iki šiol daryta išimtis, mat staybinės atliekos naudotos keliams grįsti ir Aukštrakių sąvartyno kaupui tvirtinti. Dabar to nebereikia ir bus imamas mokestis – 46 litai be PVM už staybinių atliekų toną.

Atliekų tvarkytojai tikisi, kad dėl išaugusio mokesčio statybinės atliekos nebus verčiamos pamiškėse. Esą statybų sumažėjo, o dirbančios organizacijos pajėgios susimokėti.

Šiaulių regiono atliekų centro valdyba leido perskirtyti išlaidas ir įdarbinti naujus septynis žmones, bei kelti algas mechanizatoriams. Taip pat pritarta ir statybinių atliekų įvežimo į sąvartyną apmokestinimui.