"Nepalaikome teisiškai įpareigojančių nuostatų dėl moterų bendrovių valdybose priėmimo Europos lygmenyje", - rašoma bendrame laiške Europos Komisijos pirmininkui Jose Manueliui Barroso ir jo pavaduotojai Viviane Reding.

Laišką, kurio kopiją gavo BNS, pasirašė Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, taip pat Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Vengrijos, Latvijos, Maltos, Nyderlandų ir Jungtinės Karalystės vyriausybių atstovai.

Europos Komisija svarsto nustatyti, kad bendrovių, kurių akcijos kotiruojamos biržoje, moterys turėtų sudaryti ne mažiau nei 40 proc. jų valdybų narių.

Laiško autoriai pripažįsta, kad "listinguojamose bendrovėse vis dar yra per mažai moterų", tačiau pabrėžia, kad situaciją keisti pirmiausia reikia pačioms valstybėms narėms.

Jie teigia, kad nemažai šalių jau įgyvendino nacionalines priemones. "Mes pabrėžiame, kad bet kokios planuojamos priemonės šioje srityje turi būti sukurtos ir įgyvendintos nacionaliniu lygiu", - teigiama laiške.

Eurokomisarė V.Reding pernai paragino bendroves iki šių metų kovo įsipareigoti, kad moterys jų valdybose iki 2015 metų sudarys mažiausiai 30 proc., o iki 2020 metų - mažiausiai 40 procentų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)