"Pagal šią sutartį galima bus nedelsiant grąžinti įsiskolinimus iki 750 mln. eurų tokiose srityse kaip energetika, švietimas, transportas, taip pat smulkiojo ir vidutiniojo verslo bendrovėms. Pastarosios gaus apie 440 mln. eurų, tai užtikrins nemažus lėšų srautus į rinką", - teigiama pranešime spaudai.

"Tai svarbus įvykis: ekonomika gaus realių pinigų būtent tuo momentu, kai dėl likvidumo trūkumo rinkos ėmė trauktis", - pranešime cituojami finansų ministro J. Stournaro žodžiai.

Dėl sunkios ekonominės situacijos Graikijoje iškilo likvidumo trūkumas rinkoje ir įsiskolinimų krizė. Verslo atstovai skundžiasi, kad valstybė nevykdo įsipareigojimų privatiems klientams, o tie savo ruožtu nepajėgia finansuoti savo nuosavų įsipareigojimų.

Graikijos vyriausybė tikisi artimiausiu metu gauti naują paskolos dalį iš tarptautinių kreditorių trejeto - 31,5 mlrd. eurų. Ši parama leistų padengti pirmaeilės svarbos valstybės skolas. Paramos skyrimas priklauso dabar nuo to, ar pritars kreditoriai valstybės išlaidų mažinimo 11,5 mlrd. eurų programai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)