"Mes susitarsime su TVF ir ES, tačiau tik ne su tokiomis sąlygomis, apie kurias ketvirtadienį buvo pranešta spaudoje. Vyriausybė per ateinančias 7-10 dienų pateiks alternatyvų pasiūlymą", - vietos radijo stočiai sakė premjeras.

Remiantis dienraščio "Magyar Nemzet" informacija, tarp TVF ir ES pateiktų sąlygų yra mokesčių ir pašalpų šeimoms mažinimas, nekilnojamojo turto mokesčio įvedimas, subsidijų transportui mažinimas ir banko mokesčio panaikinimas.

Pirmą kartą TVF ir ES pagalbos V. Orban paprašė pernai, kai Vengrijos valiutos forinto kursas smarkiai nusilpo ir šalies skolinimosi kaina finansų rinkose šoktelėjo į viršų. Be to, tuo pačiu metu susilpnėjo bendra šalies ekonomikos būklė.

Tačiau derybos nutrūko pernai gruodį, nes ES papiktino naujas šalies centrinio banko įstatymas, pagal kurį iškilo grėsmė banko nepriklausomybei.

Vyriausybė nuo to laiko pataisė įstatymus, todėl ES ir TVF delegacijos liepą sugrįžo į Vengriją ir atnaujino derybas dėl paskolos.

Vengrijos atstovas derybose anksčiau sakė, kad dėl paskolos su kreditoriais tikisi susitarti lapkritį arba gruodį.

Nacionalinis statistikos biuras penktadienį pranešė, kad šalies BVP per antrąjį metų ketvirtį, palyginus su pirmuoju, susitraukė 0,2 proc., todėl pasitvirtino pirminis rodiklis ir tai, kad Vengrija skendi recesijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją