Šiuo metu Vilniaus keturiuose turizmo informaciniuose centruose turistų laukia po penkis planšetinius kompiuterius su modernia programine įranga, padedančia susipažinti su sostine. Tačiau miesto svečiai kol kas nauja paslauga nesinaudoja.

Vilniaus turizmo informacinio centro projektų vadovas Valerijus Kirilovas prasitarė, kad turistus nuo šiuolaikinės paslaugos tikriausiai atbaido užstatas.

„Jį galima palikti tiek grynaisiais, tiek kreditine kortele. Vis tik 1050 litų užstatas yra didokas. Dažniausiai žmonės yra susiplanavę biudžetą ir nėra taip, kad sugalvojau ir užstatau tokią sumą. Ypač jei užstatas paliekamas kortele, pinigai gali būti užlaikyti iki dviejų savaičių. Gal tai labiausiai ir stabdo žmones“, - pastebėjo informacinio centro atstovas.

Tačiau planšetes turizmo centrui parūpinę "GooGPS" įmonės atstovai teigia, kad užstato informacijos centras turėtų prašyti tik už paslaugą mokant grynais pinigais. Jei atsiskaitoma kortele, užstato palikti nereikia.

Pasak V. Kirilovo, turistai, užėję į turizmo centrą, visgi pasidomi galimybe su miestu susipažinti rankose laikant planšetes, tačiau jų už 35 litus parai nuomotis neskuba.

„Turistai klausia, domisi. Tačiau iš patirties galiu pasakyti, kad kai atsiranda nauja paslauga, tai jai išpopuliarėti reikia laiko. Bent metų. Kadangi planšetes pristatėme šį sezoną, tai galime tikėtis, kad kitą vasarą nuoma padidės“, - teigė pašnekovas.

"GooGPS" siūlomų ir turistams skirtų planšečių galima rasti ir kai kuriuose Vilniaus, Druskininkų ir Palangos viešbučiuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)