Rugpjūčio mėnesį vertindami tikėtinus savo šeimos finansinės padėties pokyčius per artimiausius metus, 14 proc. gyventojų vylėsi, kad ji pagerės, 22 proc. manė, kad suprastės. 60 proc. gyventojų vertinimu, jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis 2012 m. rugpjūčio mėn. buvo minus 17. Palyginti su liepos mėn., jis padidėjo 1 procentiniu punktu, praneša Lietuvos statistikos departamentas.

Kas penktas gyventojas (20 proc.) prognozavo, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius metus. pagerės, 30 proc. – kad pablogės, 47 procentai teigė, kad padėtis išliks tokia pati.

Savo galimybes bent kiek sutaupyti per ateinančius metus gyventojai vertino šiek tiek optimistiškiau nei liepos mėn.

Gyventojų, nesitikinčių nors kiek sutaupyti per artimiausius metus, dalis sumažėjo nuo 34 iki 31 proc., o besitikinčių nors kiek sutaupyti dalis padidėjo nuo 27 iki 29 proc.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime rugpjūčio mėn. skyrėsi 3 procentiniais punktais: mieste jis buvo minus 16, kaime – minus 19. Palyginti su praėjusiu mėn., mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis nepasikeitė, o kaime – padidėjo 1 procentiniu punktu.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklio didėjimą kaime lėmė pagerėjusios bedarbių skaičiaus kitimo prognozės ir optimistiškesnis savo galimybių sutaupyti vertinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)