Kanclerė naują kampaniją „Aš noriu Europos" pristatė vaizdo žinute, kurioje gyrė Europos bendradarbiavimo privalumus ir sakė, kad jie atnešė „taiką, klestėjimą ir sutarimą su kaimynėmis".

„Mes išgyvename vieną iš didžiausių Europos krizių. Krizė susidarė per daugybę metų, todėl mums prireiks daug laiko, kad ją įveiktume. Tačiau esu giliai įsitikinusi, kad kai ją įveiksime, euro zona ir Europos Sąjunga (ES) bus tvaresnės ir tvirtesnės", - kalbėjo A. Merkel.

Kampanija „Aš noriu Europos" subūrė buvusius ir esamus politikus, tarp kurių ir prezidentas Joachimas Gauckas, A. Merkel, buvęs kancleris Helmutas Schmidtas bei įžymybės, tokios kaip Vokietijos futbolo rinktinės kapitonas Philippas Lahmas.

Sprendžiant euro zonos skolų krizę visos akys nukreiptos į Vokietiją - didžiausią prasiskolinusių šalių gelbėtoją. Tačiau, remiantis pastaruoju metu atliekamų apklausų duomenimis, vis daugiau vokiečių nebenori gelbėti skolose skendinčių valstybių, tokių kaip Graikija.

Praėjusią savaitę atliktos apklausos duomenimis, tik 50 proc. vokiečių referendume balsuotų už tolesnę šalies narystę euro zonoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)